Söndag

Vi pysslade i köket :)
Min man och jag.
 Janssons frestelse utan anjovis och finsk kålrotslåda blev det :)



Här kommer receptet:

1 kg kålrötter (ca 2 stora)
2 dl ströbröd
4 dl grädde
1 dl sirap
1 msk salt
vitpeppar, muskot om du vill
1-2 ägg
smör

Skala och skär kålrötter i stora bitar och koka dem i lättsaltat vatten under lock tills de är mjuka.

Låt ströbröd svälla i grädde.

Häll av kålrotsspadet, men spara det. Mosa kålrotsbitarna eller mixa dem.

Blanda ströbröd, mixad kålrot, sirap, vitpeppar och salt. Vispa upp ägg lätt och tillsätt det.
Späd med spadet till lös konsistens.

Sätt ugnen på 175°C. Häll massan i en ugnssäker form. Strö över ströbröd och toppa ytan med en sked. Lägg några smörklickar ovanpå och grädda lådan i 1 1/2-2 timmar. Jag brukar höja temperaturen mot slutet en stund för fin yta. Lådan kan frysas, perfekt att göra i aluminiumformar.

PS: kan ge bieffekter, t ex glödande avgasrör ;)


 

Postat av: Enna

Vad duktig du är=)

http://ennizen.blogg.se/
2010-12-13 @ 12:13:27






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: